afkortingen in Voetbal

geplaatst in: Articles | 0

Hier is een verzameling afkortingen die uw begrip van het voetbal (voetbal) vergroten. U kunt komen over letters samen zoals CM, DM, QT, L en A. stuur een e-mail als je iets mist op de lijst.

positie afkortingen

AM – aanvallende middenvelder. sw – sweeper. Een speler met zowel defensieve als offensieve taken. Hij krijgt een vrije rol en kan in zekere mate dienen als een spelmaker en moet ook terugvallen achter de defensieve lijn wanneer de andere kant aanvallen.,CB – center back. Normaal gesproken worden één of twee centrumruggen in een formatie gebruikt.
CF-center forward. De aanvaller die zich in het midden van de aanvallende linie bevindt. In het moderne voetbal is het gebruikelijk geworden om slechts één of twee aanvallers te gebruiken; daarom is een center forward misschien niet helemaal relevant als een beschrijving.
LB-links achter. Is geplaatst op het linker deel van de verdedigingslinie.
RB-rechts terug. Is geplaatst op het rechterdeel van de verdedigingslinie.
FB-fullback. Een andere naam voor de defensieve speler die ofwel speelt op de linkerkant (linksachter) of de rechterkant (rechtsachter).,LWB-linkervleugel terug. Geplaatst voor de linker achterkant en uit op de”vleugel”.RWB-rechtse vleugel terug. Geplaatst voor de rechter achterkant.d-defender.DM-defensieve middenvelder.CM – middenvelder.
F-forward.GK-Keeper. Vaak wordt alleen G gebruikt.LW-linkervleugel. Vergelijkbaar met de linkervleugel terug, maar meestal met een voornamelijk offensieve taak. Met andere woorden, een aanvallende middenvelder.RW-rechtervleugel. Hetzelfde als de linkervleugel, maar aan de andere kant. m-middenvelder.WF-Wing forward. Een aanvaller in aanvallende positie op de vleugel., Net als bij het center forward is de vleugel forward minder gebruikelijk in het moderne spel, maar kan aanwezig zijn in een 4-3-3 formatie.ST-Striker. Een soortgelijke functie als het centrum en vleugel naar voren.
IF-Inside forward. In de oude dagen kon een aanvallende linie bestaan uit vijf aanvallers en bestaan uit twee inside Forward gepositioneerd tussen de vleugel Forward en het centrum forward en normaal gesproken een beetje achter de andere drie.
OL-buiten links. Hetzelfde als linkswinger.
of – buiten rechts. Hetzelfde als linkswinger.,

Match report en gerelateerde afkortingen

A-Away. Vaak in tabellen.A. E. T.-na extra tijd. Betekent dat het resultaat een spel betreft dat extra tijd heeft gebruikt om de uitkomst te bepalen. Dus bijvoorbeeld, 3-2 A. E. T. moet worden gelezen als het eindresultaat na 120 minuten. Soms worden zowel het resultaat na 90 minuten (gewone wedstrijdtijd) als het resultaat na extra tijd uitgeschreven.
AW-Away win. Met andere woorden, het team dat weg speelde won het spel. Het tegenovergestelde van Thuiswinst (HW).
D-Draw (draw spellen)., Het is gebruikelijk om deze afkorting in tabellen te gebruiken.E. T.-Extra tijd. Extra tijd die wordt gebruikt in sommige bekerspellen wanneer het staan is een gelijkspel. Niet hetzelfde als extra tijd als gevolg van blessures en andere vertragingen tijdens de wedstrijd.
F. T.-fulltime (d.w.z. na 90 minuten inclusief toegevoegde tijd). Vaak gebruikt bij het presenteren van resultaten. Vergelijk met rust.
Gls. – Doel. Soms gebruikt in databases.
GD. – Doelverschil. +25 zou dus betekenen dat een team 25 meer doelpunten heeft gemaakt dan er tegen gescoord.
H-Home. Vaak in tabellen.H. T.-rusttijd (d.w.z., na 45 minuten in een voetbalwedstrijd). Vergelijk met fulltime.HW-Home win. Met andere woorden, het team dat speelde op de thuisbasis won de wedstrijd.
L-verlies (verloren spellen). Het is gebruikelijk om deze afkorting in tabellen te gebruiken.
P-gespeeld (spellen). Het is gebruikelijk om deze afkorting in tabellen te gebruiken.
Pts. – Wijst.QF-kwartfinale.
Vs. – Versus (kan ook worden afgekort met alleen v.). Dit heeft te maken met allerlei gelegenheden waarbij een team een ander ontmoet, zoals in Brazilië VS.Engeland.w-Win (gewonnen spellen). Het is gebruikelijk om deze afkorting in tabellen te gebruiken.,
w / o-Walkover, wat betekent dat een team wint zonder een wedstrijd, bijvoorbeeld als het andere team zich terugtrekt uit de competitie.

Misc afkortingen

AFC-Association Football Club. Een veel voorkomende afkorting voor Britse clubs.
Apps-verschijningen, die verwijzen naar het aantal wedstrijden waaraan een speler heeft deelgenomen.FC – voetbalclub. Een veel voorkomende afkorting als onderdeel van een clubnaam. Deze afkorting kan verschillen afhankelijk van de taal. In Spanje, bijvoorbeeld, is het gebruikelijk met de afkorting CF, die staat voor Club De Fútbol.,SC-voetbalclub, niet zo vaak als FC in namen van clubs.

Football association and competities afkortingen (acroniemen)