Michael PHELPS

geplaatst in: Articles | 0

Michael Phelps is misschien wel de grootste Olympiër ooit. Sommigen zouden kunnen beweren dat Usain Bolt, Carl Lewis of Nadia Comaneci een claim hebben. Maar voor het grote aantal geclaimde medailles is er een duidelijke, hands-down winnaar: Michael Phelps. Zelfs gezien het feit dat Phelps beoefent een sport waarin zeer capabele atleet kan bag goud over verschillende afstanden en slagen, zijn prestaties nog steeds blazen weg die van een andere sportpersoon.,Phelps heeft 28 medailles in totaal: zijn 23 gouden medailles zijn meer dan het dubbele van zijn naaste rivalen, en het is ook niet alsof andere zwemmers domme aantallen medailles hebben opgebouwd. Naast Spitz, Matt Biondi (USA, eight golds) en Jenny Thompson (USA, eight golds) heeft geen enkele andere zwemmer wereldwijd meer dan zes gouden medailles behaald. 23 is verbazingwekkend.Phelps werd geboren in Baltimore op 30 juni 1985, en werd serieus met de sport nadat hij lid werd van de North Baltimore Aquatic Club., Hij werd opgevoed door moeder Deborah, samen met zijn zussen Hilary en Whitney, nadat zijn ouders scheidden.een wonderkind in zijn sport, hij ging naar Sydney 2000 op slechts 15-de jongste man in de VS voor een Olympische Spelen in 68 jaar). Hij kwam dicht bij het podium alleen op de 200m butterfly, waar hij vijfde eindigde. Vanaf dat moment domineerde hij de volgende vier wedstrijden, waarbij hij de meest gedecoreerde atleet bij elke wedstrijd finishte. In Athene won hij zes gouden medailles en twee bronzen medailles, net onder het wereldrecord van Mark Spitz (zeven gouden medailles in München 1972).,Peking 2008 zou de grootste medaille ooit worden uitgereikt door één enkele atleet op de Olympische Spelen. Phelps won acht golds – elk evenement waar hij aan meedeed – en brak wereldrecords in zeven van hen. Zijn record lijkt niet snel te worden overtroffen.Londen 2012 was ook verbazingwekkend – hij kreeg vier gouden en twee zilveren medailles-terwijl Rio 1016 zag hem het podium van een historische comeback (hij had besloten met pensioen te gaan na Londen), leeftijd 31, om vijf gouden medailles en een Zilver.hij is nu met pensioen en is getrouwd met Nicole, met wie hij drie zonen heeft, Boomer, Becker en Maverick., Phelps werkt voor zijn eigen charitatieve stichting, die een bijzondere nadruk legt op de geestelijke gezondheid van kinderen.