NASCAR: Charlotte race breekt record voor langste race ooit

geplaatst in: Articles | 0

de Coca-Cola 600 op Charlotte Motor Speedway, die duurde van zondagavond tot maandagochtend, eindigde als de langste race in de NASCAR Cup-geschiedenis.de Coca-Cola 600 werd elk jaar bevochten in 1960, het jaar dat Charlotte Motor Speedway opende. Deze zondagavond markeerde de 61e jaarlijkse running van de langste race op het NASCAR-schema.

Deze wedstrijd, gepland voor de gebruikelijke 400 rondes rond de 4-turn, 1.5-mile (2.,414 kilometer) oval in Concord, North Carolina, eindigde te draaien in de langste race in de NASCAR geschiedenis in termen van afstand.met nog maar twee ronden te gaan, Reed Hendrick Motorsports’ Chase Elliott goed voor Team Penske ‘ s Brad Keselowski en bleek zijn eerste overwinning sinds September 2019, die kwam op de Charlotte Motor Speedway Roval, in de zak.toen de vlag van William Byron, een van zijn teamgenoten van Hendrick Motorsports, uitdraaide vanwege een lekke band, vloog de waarschuwing.,Elliott ‘ s team nam de beslissing om de #9 Chevrolet in de pits te laten brengen voor nieuwe banden, waardoor hij terug moest naar de 11e plaats voor de laatste herstart. Keselowski erfde de leiding, omdat hij op de baan bleef.

De groene vlag vloog opnieuw in de 404-ronde, wat betekent dat de race een 405-ronde was geworden met het potentieel om langer te gaan als er nog een waarschuwingsvlag uitkwam voordat de witte vlag vloog.

Er waren geen voorzichtige vlaggenperiodes meer voorafgaand aan het vliegen met de witte vlag, en het was Keselowski die de geblokte vlag met slechts 0 vasthield.,293 seconden voor Hendrick Motorsports ‘ Jimmie Johnson op de tweede plaats en Elliott op een teleurstellende derde op nieuwe banden.Johnson werd gediskwalificeerd nadat zijn Chevrolet # 48 niet in de race was, waardoor Elliott tweede werd. Hij eindigde op 0,674 seconden achter Keselowski.

maar de race hoefde niet langer te gaan om de langste race ooit te worden met 607,5 mijl.voor dit jaar was de Coca-Cola 600 drie keer ingekort en was hij 56 keer precies 600 mijl gegaan., Het was slechts eenmaal meer dan 600 mijl, met dat gebeurde in 2011 toen Kevin Harvick won een 402-ronde (603-mijl) evenement met 0,703 seconden voorsprong op David Ragan.

deze wedstrijd van woensdagavond op het circuit is gepland om een veel kortere wedstrijd van slechts 208 ronden te zijn, aangezien het slechts een race van 500 kilometer is. Deze race, de Alsco uniformen 500, wordt live uitgezonden op Fox Sports 1 vanaf 20: 00 ET.