Joey Logano outduels Kevin Harvick att vinna i Kansas och avancera till championship round

posted in: Articles | 0

Joey Logano nådde NASCAR Cup Series championship round för fjärde gången på åtta år, outdueling Kevin Harvick att bli en vinnare söndagens 400 mil race på Kansas Speedway.

Logano tog ledningen på ett depåstopp under gult på varv 223 och spenderade sedan de flesta av de senaste 40 varv som blockerade Harvick från att ta ledningen på 1.5-mils speedway.,

det var den tredje segern den här säsongen för laget Penske driver, och hans första sedan 8 mars På Phoenix Raceway, där mästerskapet kommer att beslutas Nov. 8 mellan Logano och tre andra förare.

”Du måste vilja ha det, man,” Logano, som ledde 47 av 267 varv, berättade för NBC Sports’ Marty Snider. ”Vilket fantastiskt lag Detta ShellPenzoil team är. Herregud. Jag är trött. Jag tillbringade mer tid i spegeln än vindrutan där. Pit stannar sätta oss i position, fick oss ledningen. (Harvick) var riktigt snabb på raka vägar.,

resultat: där alla slutade på Kansas Speedway

”Jag tänkte att om jag kunde hålla honom från de första 15 varv, skulle jag ha en chans. … Jag är utmattad efter det. Vi ska till Phoenix och tävla för ett mästerskap igen.”

Loganos nr 22 Ford har nu nått mästerskapet 4 i alternativa år sedan 2014 och vunnit mästerskapet i sin senaste resa 2018 (när han också vann 8-öppnaren när den hölls på Martinsville Speedway).

Harvick färdig 0.,312 sekunder bakom Logano och behöll sin ledning i ställningarna (en av titelspåren kommer att bestämmas på poäng) med två raser kvar.

”vi behövde bara komma av pit road först,” Harvick, som ledde en race-high 85 varv, berättade för NBC Sports reporter Parker Kligerman. ”Det kom ner för att styra omstarten. Vi förlorade ledningen och försökte slåss. Alla killarna gjorde ett bra jobb. Vi hade en snabb bil och flyttade över hela racerbanan. Jag hade många alternativ. Bra Spring för oss, önskar att vi kunde ha vunnit.,”

Alex Bowman slutade trea, följt av Brad Keselowski och Chase Elliott.

”i slutet, bara kör vidöppen det äntligen kom tillbaka till oss nog, men jag kunde inte göra något när jag kom dit, ”Bowman, som avslutade 0.680 sekunder bakom, berättade NBC Sports’ Dave Burns. ”Vi bygger bra Camaros, bara lite kort idag.

flera omgångar av 8 Slutspel utmanare stött på problem under loppet.,

Efter start från pole position och vinnande Steg 1, Elliott kämpade radioproblem under hela loppet som lämnade honom oförmögen att höra sitt lag. Detta visade sig vara kritiskt under en gul flagga sent i andra etappen när Elliott pitted trots att hans lag försökte hålla honom på banan.

Denny Hamlin var tvungen att göra ett oplanerat pitstopp under grönt efter att ha slagit av väggen vrid 4 med 87 varv kvar, upprätthålla höger skada och ett platt höger bakdäck.

han föll ett varv ner efter pitting under green men kunde behålla No. 11 Toyotas takt när han återvände., Han återhämtade sig för att avsluta 15: e efter att ha fallit utanför topp 30.

”det skadade bilen, och du kan inte ha någon skada på bilen på dessa spår”, säger Hamlin, som vann Steg 2. ”Faktiskt ganska lyckligt att få ett par försiktighetsåtgärder för att komma tillbaka på ledarslaget. Det är så långt jag kunde gå med den skada jag hade. Jag hade definitivt en tävlingsvinnande bil idag, bara körde den i staketet.”

Hamlin förblev tvåa i ställningarna, 21 bakom Harvick.,

Efter att ha straffats för fortkörning under den första försiktigheten i varv 25, Kurt Busch var kämpar för en topp-fem finish innan han började förlora makt med 75 varv kvar.

motorn i hans No. 1 Chevrolet exploderade några varv senare, och Chip Ganassi racerförare slutade 38: e-sätta honom i en måste-win situation för att avancera till mästerskapet runt på Phoenix.

Martin Truex Jr.började bakifrån efter att hans bil misslyckats prerace inspektion två gånger och förverkat sin femte plats startpunkt. nr., 19 Toyota driver övervann snabbt underskottet, flytta in i topp 20 inom de två första varv och topp 10 med varv 50.

etapp 1 vinnare: Elliott

etapp 2 vinnare: Hamlin

som hade en bra tävling: Kyle Busch slutade femte, hans första topp fem på en 1,5 mil spår sedan Texas Motor Speedway i Juli. … Elliott började på pole och ledde tre gånger för 48 varv, den enda föraren att leda alla sju tävlingarna i slutspelet. … Åttonde plats efterbehandlaren William Byron har sju topp 10-tal under de senaste 11 tävlingarna. … Med en tionde, gjorde Christopher Bell sin första topp 10 sedan Kentucky för tre månader sedan.,

vem hade en dålig tävling: Matt Kenseth slog väggen och slutade sist efter att ha avslutat endast 144 varv. … Sju-tiden Cup mästare Jimmie Johnson trasslat med Ryan Preece och slutade 31st i sannolikt sin sista start i Kansas.

nästa: Cup-serien kommer att leda okt. 25 till Texas Motor Speedway med täckning börjar vid 2:30 pm ET på NBCSN.