NASCAR: Charlotte ras bryter rekord för längsta lopp någonsin

posted in: Articles | 0

Coca-Cola 600 på Charlotte Motor Speedway, som varade från söndag kväll till måndag morgon, slutade med att den längsta race i NASCAR Cup Series historia.

Coca-Cola 600 har ifrågasatts varje år går tillbaka till 1960, året Charlotte Motor Speedway öppnade. Denna söndag kväll markerade 61: a årliga körningen av den längsta tävlingen på NASCAR schema.

denna tävling, planerad till de vanliga 400 varv runt fyra varv, 1,5 mil (2.,414 kilometer) oval i Concord, North Carolina, hamnade förvandlas till den längsta loppet i NASCAR historia när det gäller avstånd.

med bara två varv kvar, Hendrick Motorsports Chase Elliott var väl ute framför laget Penskes Brad Keselowski och verkade ha sin första seger sedan September 2019, som kom på Charlotte Motor Speedway Roval, i väskan.

då varningsflaggan flög, som William Byron, en av hans Hendrick Motorsports lagkamrater, snurrade ut på grund av ett platt däck.,

Elliotts lag fattade beslutet att få honom att ta med #9 Chevrolet i groparna för nya däck, som skickade honom tillbaka till 11: e plats för den slutliga omstarten. Keselowski ärvde ledningen, när han stannade ute på banan.

den gröna flaggan flög igen på varv 404, vilket innebär att loppet hade blivit en 405-varv race med potential att gå längre om en annan varning flagga kom ut innan den vita flaggan flög.

det fanns ingen mer försiktighet flaggperioder före den vita flaggans flygning, och det var Keselowski som höll på att ta den rutiga flaggan med bara 0.,293 sekunder före Hendrick Motorsports Jimmie Johnson på andra plats och Elliott i en besvikelse tredje på nya däck.

Johnson hamnade diskvalificeras efter hans #48 Chevrolet misslyckades efter loppet inspektion, så Elliott gjorde på andra plats. Han slutade 0.674 sekunder bakom Keselowski.

men loppet behövde inte gå längre för att bli den längsta tävlingen någonsin på 607.5 miles.

före detta år hade Coca-Cola 600 förkortats tre gånger, och det hade gått exakt 600 miles 56 gånger., Det hade bara någonsin gått över 600 miles en gång, med det som händer tillbaka i 2011 när Kevin Harvick vann en 402-varv (603-mil) händelse med 0.703 sekunder före David Ragan.

den här onsdagskvällens tävling på banan är planerad att vara en mycket kortare tävling på endast 208 varv, eftersom det bara är en 500 kilometer lång tävling. Detta race, Alsco Uniformer 500, är inställd på att sändas live på Fox Sports 1 som börjar vid 8:00 ET.