posted in: Articles | 0

Tässä on kokoelma lyhenteitä, jotka lisäävät ymmärrystä peli jalkapallo (jalkapallo). Saatat törmätä kirjeisiin yhdessä, kuten CM, DM, QT, L ja A. lähetä sähköpostia, jos unohdat jotain listalla.

Paikkalyhenteet

am – hyökkäävä keskikenttäpelaaja.
SW-lakaisija. Pelaaja, jolla on sekä puolustus-että hyökkäystehtäviä. Hänelle annetaan vapaa rooli ja hän voi jossain määrin toimia pelintekijänä ja hänen pitäisi myös pudota takaisin puolustuslinjan taakse, kun vastakkainen puoli hyökkää.,
CB-sentteri takaisin. Tavallisesti muodostelmassa käytetään yhtä tai kahta keskiselkää.
CF-keskushyökkääjä. Hyökkääjä, joka on sijoitettu keskelle hyökkäyslinjaa. Nykyaikaisessa jalkapallossa on yleistynyt käyttää vain yhtä tai kahta hyökkääjää; siksi keskushyökkääjä ei välttämättä ole aivan merkityksellinen kuvauksena.
lb-left back. On sijoitettu puolustuslinjan vasempaan osaan.
RB-right back. On sijoitettu puolustuslinjan oikealle puolelle.
FB-fullback. Toinen nimi puolustava pelaaja joko pelaa vasemmalla puolella (vasen) tai oikealla puolella (oikealla takana).,
LWB-vasen Takasiipi. Sijoitettu vasemman selän eteen ja ulos ”siivelle”.
RWB-oikeistosiipi takaisin. Sijoitettu oikean selän eteen.
d-puolustaja.
DM-puolustava keskikenttäpelaaja.
sentteri keskikenttäpelaaja.
F-forward.
GK-maalivahti. Usein käytetään vain G: tä.
LW-vasen siipi. Samanlainen kuin vasen laitapuolustaja, mutta yleensä lähinnä hyökkäävä tehtävä. Pelipaikaltaan hyökkäävä keskikenttäpelaaja.
RW-oikeistosiipi. Sama kuin vasemmistosiipi, mutta vastakkaisella siivellä.
m-keskikenttäpelaaja.
WF-wing forward. Hyökkääjä hyökkäysasennossa laitahyökkääjänä., Kuten center eteenpäin, siipi eteenpäin on ollut harvinaisempaa moderni peli, mutta voisi olla läsnä taktiikalla 4-3-3.
ST-Striker. Samanlainen funktio kuin keskellä ja siipi eteenpäin.
if-Inside forward. Ennen vanhaan loukkaavaa linja voisi koostuvat viisi hyökkääjät ja sisältää kaksi sisällä eteenpäin sijoitettu siiven eteen ja center eteenpäin ja yleensä hieman jäljessä muita kolme.
ol-Outside left. Sama kuin vasen laitahyökkääjä.
or-outside right. Sama kuin vasen laitahyökkääjä.,

Mainos

Ottelu raportti ja siihen liittyvät lyhenteet

– Pois. Yleinen taulukoissa.
A. E. T. – jatkoajan Jälkeen. Se tarkoittaa, että tulos koskee peliä, joka on käyttänyt lisäaikaa lopputuloksen ratkaisemiseen. Niinpä esimerkiksi 3-2 A. E. T. pitäisi lukea lopputuloksena 120 minuutin jälkeen. Joskus sekä tulos 90 minuutin jälkeen (tavallinen otteluaika) että tulos lisäajan jälkeen kirjoitetaan ulos.
AW-Vierasvoitto. Toisin sanoen vierasjoukkue voitti ottelun. Vastakohta kotivoitolle (HW).
D-Draw (tasapelit)., On tavallista käyttää tätä lyhennettä taulukoissa.
E. T.-jatkoaika. Lisäaika, jota käytetään joissakin cup-peleissä, kun seisonta on tasapeli. Se ei ole sama asia kuin lisäaika loukkaantumisten ja muiden viivästysten takia ottelun aikana.
F. T.-Kokoaika (eli 90 minuutin jälkeen lisäaika mukaan lukien). Käytetään usein tulosten esittämiseen. Vertaa puoliaikaan.
Gls. – Tavoite. Joskus käytetään tietokannoissa.
GD. – Maaliero. +25 tarkoittaisi siis sitä, että joukkue on tehnyt 25 maalia enemmän kuin sitä vastaan.
H-koti. Yleinen taulukoissa.
H. T. – puoliaika (so., 45 minuutin jälkeen jalkapallo-ottelussa). Vertaa kokopäiväiseen.
HW-kotivoitto. Toisin sanoen kotikentällä pelannut joukkue voitti ottelun.
L-tappio (hävinneet pelit). On tavallista käyttää tätä lyhennettä taulukoissa.
P-pelattu (ottelut). On tavallista käyttää tätä lyhennettä taulukoissa.
Pts. – Points.
QF-puolivälierä.
Vs. – Versus (voitiin myös lyhentää pelkällä V: llä). Tämä liittyy kaikenlaisiin tilaisuuksiin, kun joukkue kohtaa toisen, kuten Brasiliassa vs. Englannissa.
W-Win (voitti ottelut). On tavallista käyttää tätä lyhennettä taulukoissa.,
w/o – Läpihuutojuttu, mikä tarkoittaa, että joukkue voittaa ilman kilpailua, esimerkiksi, koska toinen joukkue vetäytyä kilpailusta.

Misc – lyhenteet

AFC-liiton jalkapalloseura. Yleinen lyhenne brittiseuroista.
Sovellukset – esiintymisiä, jotka viittaavat numero otteluissa pelaaja on osallistunut.
FC-jalkapalloseura. Hyvin yleinen lyhenne osana seurojen nimeä. Tämä lyhenne voi vaihdella kielestä riippuen. Esimerkiksi Espanjassa se on yleinen lyhenne CF, joka tarkoittaa Club de Fútbolia.,
SC-Soccer Club, ei yhtä yleinen kuin FC seurojen nimissä.

palloliiton ja kilpailuja lyhenteet (akronyymit)